Avdelingsingeniør Teknologi – Utvikling/Prosjekt elektronikk og mekanikk

Space Systems avdelingen (seksjoner: Teknologi- og ALOMAR) i ASC jobber hovedsakelig med konstruksjon, integrasjon og kvalifisering av norske forskningsraketter, samt drift og utvikling av LiDAR, RADAR og passive vitenskapelige instrumenter. I dette arbeidet inngår utvikling av måleinstrumenter/sensorer optimalisert for bruk i rakett, ballong og RPA. I tillegg bistår avdelingen øvrige avdelinger med teknisk kompetanse, rakettoppskytinger og operasjoner av RPA. Typisk vil avdelingen være involvert i ulike prosjekter samtidig, hvorav prosjektlederansvar kan påregnes

ASC søker ny medarbeider til utfordrende stilling i et spennende og internasjonalt arbeidsmiljø:

Avdelingsingeniør Teknologi – Utvikling/Prosjekt elektronikk og mekanikk

 Stillingen omfatter blant annet følgende oppgaver:

  • konstruksjon av elektroniske kretsløsninger (hovedoppgave);
  • bruk av CAD verktøy for kretskortproduksjon;
  • programmering av mikrokontroller og/eller FPGA;
  • test og feilsøking;
  • integrasjon av vitenskaplige instrumenter i nyttelast for raketter, ballonger og RPA;
  • kabling (arbeid med harness);
  • bruk av mekanisk utstyr (nødvendig opplæring kan gis)
  • prosjektarbeid.
  • deltagelse i LiDAR-målinger ved ALOMAR Observatory

For stillingen kreves Bachelor/Mastergrad og/eller relevant erfaring, spesielt innen design og konstruksjon av elektroniske kretsløsninger, og dette er et MÅ-krav.

Det kreves god kjennskap til bruk av testinstrumenter, samt erfaring med programmering av mikrokontrollere (C-programmering). Erfaring med programmering av FPGA anses som en fordel. Kjennskap til telemetrisystemer og RF-design vil også telle positivt.  Kunnskap om bruk av mekanisk designverktøy som SolidWorks, samt mekaniske verktøy som dreiebenk, fres, 3D-printere etc vil være positivt. Førerkort klasse B kreves.

God muntlig og skriftlig framstillingsevne både på norsk og engelsk vil bli vektlagt.

Arbeidsstedet som er Andøya Space Center, kan tilby et aktivt internasjonalt miljø, lønn etter avtale, kollektiv pensjons- og forsikringsavtale, fleksibel arbeidstid, ulike velferdstilbud, hjelp til å skaffe bolig og dekning av flyttekostnader.

Den som tilsettes må kunne sikkerhetsklareres.

For mer informasjon om stillingen, ta gjerne kontakt med Avdelingsleder Kolbjørn Blix, mobil 97151864.

Skriftlig søknad med CV ”Teknologi – elektronikk” sendes pr e-post til hr@andoyaspace.no eller Andøya Space Center, Bleiksveien 46, 8483 Andenes.

Søknadsfrist 15. 10 2018.